Завершальним штрихом весільного вечора буде, звичайно ж, банкет. Ми допоможемо підібрати ресторан виходячи з Ваших побажань і бюджету, орендувати зал для великої компанії гостей або забронювати столик для романтичної вечері удвох. Орієнтовна вартість банкету з урахуванням алкогольних напоїв - 100 євро з гостя, точна ціна залежить від ресторану, вибраного меню і, особливо, - алкоголю, т.к. імпортні напої в Чехії коштують досить дорого.
Кілька важливих нюансів:
Столик на терасі з видом на Прагу - це дуже красиво і романтично. Але варто пам'ятати, що, якщо тераса не засклений, в разі негоди вас пересадять в зал.
В празьких ресторанах зазвичай немає простору для танців, а в деяких навіть не грає фонова музика. Так прийнято - їжа окремо, веселощі окремо. Якщо ви плануєте банкет на велику кількість гостей і орендуєте окремий зал або ресторан цілком, тоді можете запрошувати музикантів, ді-джея, ведучого і веселитися по повній програмі.
При кількості гостей до 10 чоловік простіше заздалегідь забронювати столик і замовити на певний час легкі закуски і напої, а на місці вибрати страви з основного меню. В цьому випадку вибрати ресторан можна за тиждень-півтора до весілля, т.к. столик з великою часткою ймовірності знайдеться.
Замовити ресторан можна тут: заказать ресторан в праге .
Чудовий ресторан з доступними цінами.
Якщо ж буде велика компанія, подбати про вибір і бронюванні ресторану варто заздалегідь. Якщо весілля відбудеться в сезон (з квітня по вересень), з вибором потрібно визначитися за 2-3 місяці, а можна і раніше. При бронюванні окремого приміщення або всього ресторану цілком звичайно існує мінімальна сума замовлення, а окремо орендна плата стягується рідко.
Для великих банкетів також практично в будь-якому ресторані є спеціальне весільне меню (комплексні пропозиції), вони набагато вигідніше, ніж замовлення по звичайному меню.
Якщо планується розважальна програма в ресторані, варто врахувати, що в більшості закладів, особливо розташованих в історичному центрі, діє обмеження на гучну музику - її можна крутити максимум до 24.00. Якщо банкет проходить на терасі, музику доведеться вимкнути раніше, зазвичай вже в 22.00.
Оренда приміщення ресторану цілком не має на увазі оформлення залу. Максимум - нададуть скатертини, тканинні серветки і чохли на стільці. Флористика та інший декор - додаткові витрати.
У деяких ресторанах дозволено закуповувати алкоголь для банкету окремо, але в цих випадках зазвичай в рахунок включається так званий «корковий збір» - зазвичай він становить від 100 крон за пляшку вина чи шампанського і від 1000 крон - за кожну пляшку міцного напою.
Також в рахунку ви побачите вартість обслуговування, зазвичай складову 10% від суми.
|