СКАЧАТЬ БЕСПЛАТНО - Игры ФИЛЬМЫ ПРОГРАММЫ РЕФЕРАТЫ статьи

Скачать бесплатно игры для телефона и для PC программы, фильмы игры.Бесплатные фильмы

Главная Мой профиль Выход
Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Категории раздела
блог [1]
Реклама
Мини-чат
Це цікаво

>Уютный семейный ресторан «Т... 

>Какой тепловой насос лучше 

>Детская одежда, чтоб все бы... 

>Mercedes сделал «прозрачный... 

>Активіста Антикорупційного ... 

>Бойовики "ЛНР" і ... 
Опроси
Як ви знайшли наш сайт?
Всего ответов: 57
Статистика
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
 Блог
Главная » 2017 » Май » 25 » Як вибрати мелену каву
22:52
Як вибрати мелену каву

Готовий мелену каву по смаку й аромату, звичайно ж, поступається тільки що смаженій і подрібненого, проте це кращий варіант для тих, хто віддає перевагу пити не розчинний, а свіжозварений підбадьорливий напій.

Він робиться?

Спочатку компанії з різних країн закуповують зелені зерна в Бразилії, Індії, Колумбії або Кенії, а потім у себе на батьківщині (ближче до споживача) смажать, мелють, створюють всілякі сортові суміші і фасують. Тому на прилавках ти можеш зустріти мелену каву виробництва Італії, Німеччини, Франції, Росії і т. д. Як вибрати напій ідеальної якості, помелу, ступеня обжарювання і поєднання сортів, розповідає Рамаз Чантурія, генеральний директор асоціації «Росчайкофе».

Для турки – пил, для машини – крупинки

Щоб вибрати підходящий для себе каву, спочатку подумай, як ти будеш його готувати, – від цього залежить, продукт якого помелу тобі потрібен. Якщо вариш напій в турці або гейзерній кавоварці, вибирай порошок, подрібнений практично в пил. Якщо ж користуєшся фільтраційної кавоваркою або еспресо-машиною, треба шукати кави середнього і крупного помелу – з дрібного у тебе вийде незрозумілий на смак напій. Інформацію про те, наскільки сильно подрібнений міститься в пачці порошок, шукай на етикетці.

Якщо придбаєш вітчизняний кава, вибирай продукт з ГОСТом преміум або вищого сорту – цей знак дасть тобі гарантію того, що зерна добре смолоты і рівномірно просмажені.

Італійці люблять позажаристей

Ще один важливий фактор, від якого залежить смак і аромат кави, – ступінь його готовності. Вона буває слабкою, середньої, сильної і максимальної, проте чіткої класифікації в даному випадку немає, тому на етикетках ця характеристика може називатися по-різному – наприклад, вітчизняний продукт за Гостом іменується светлообжаренным, среднеобжаренным, темнообжаренным або вищого ступеня обсмажування. Який варіант вибрати, залежить лише від твоїх уподобань, адже чим вище ступінь обсмажування, тим більш насичений кавовий смак з гірчинкою набуває кави. Якщо ж любиш ароматний і м'який напій, купуй продукт з мінімальною обсмаженням.
Замовляйте каву високої якості дешевше тут: зерновой кофе стоимость в Киеве.

До речі, більшість виробників випускають різний продукт, а ось італійський кави частіше буває сильно просмаженим.

Кава з кофеїном і без

Сортів кави може бути тисячі – вони відрізняються один від одного відтінками смаку, аромату, терпкості, кислотності, адже зернятка з'явилися в абсолютно різних умовах. Наприклад, «Ямайка Блю Маунтін» (коштує близько 16 000 руб. за 1 кг) росте тільки на однойменному острові Карибського басейну, а у виробництві «Копі Лювак» (ціна – близько 24 000 руб. за 1 кг) задіяні звірята пальмові сивет – вони з'їдають ягідки, але зернятка в їх організмах не перетравлюються, а виходять разом з екскрементами і збираються людьми.

Втім, всі сорти кави відносяться до двох основних біологічних видів – арабіці або робусті (є ще ліберіка і эксельса, але вони малоплодовиты і використовуються дуже рідко). Іноді виробники кладуть в упаковку тільки один каву – в цьому випадку пишуть «100% арабіка». Але частіше змішують два види в різних пропорціях: якщо побачиш на етикетці напис «еспресо», значить, всередині пачки купаж з арабіки і робусти в співвідношенні 50/50, 60/40 або 70/30. Добре, якщо виробник вказав точний склад суміші, адже від цього багато залежить. Скажімо, в арабіці менше кофеїну. Вона дає напою багатий смак, аромат і легку кислинку. А ось робуста більш міцна, гіркувата і в ній більше кофеїну.

Якщо у тебе проблеми з серцем, але ти не хочеш відмовлятися від ранкової чашечки ароматного напою, шукай упаковку з написом «без кофеїну» – це речовина навчилися витягати з зелених зерен і робити каву, позбавлений звичного ефекту.

Кава шоколадний, амаретто, горіховий

Останнім часом все більш популярним стає мелена кава з ароматом шоколаду, коньяку, амаретто, горіхів, ванілі, кориці. Чи можна відрізнити натуральний напій від хімічного? В принципі зробити це просто. Якщо в нього додано спеції (кардамон, перець, кориця, ваніль, мускатний горіх), значить, це на 90% природний продукт. А ось інші аромати (алкоголь, шоколад, мигдаль, кедрові горішки, фрукти), швидше за все, штучні або ідентичні натуральним – останні, до речі, краще.

Втім, справжні гурмани впевнені: якісний «чистий» кава сам по собі настільки хороший, що додаткова ароматизація йому не потрібна.

Вакуумний брикет – найкращий

Під час обсмажування в центральній частині зерна створюється газовий міхур, в якому концентруються ароматичні речовини. Коли кава подрібнюють, він руйнується і цінний чарівний запах починає випаровуватися. Знаючи таку особливість, не купуй заздалегідь розфасований в паперові пакетики продукт, а проси змолоти його в тебе на очах. Якщо ж придбаєш заводський мелений, вибирай кави в твердому вакуумному брикеті – в такому вигляді він краще зберігає свої властивості.

Тільки дивись, щоб упаковка не була пошкоджена (в цьому випадку вона стає місцями м'якої), і не купуй велику пачку, адже після розтину ти не зможеш захистити кави від «в'янення». На відміну від вакуумних брикетів в м'яких упаковках продукт трохи змінює свої властивості, але зате у деяких з них є одностороння мембрана, яка пропускає повітря назовні та не дає йому потрапити всередину упаковки. Вона потрібна і з технологічної точки зору – щоб гази не скупчувалися в пачці і не підривали її, і з споживчою – ти можеш натиснути на пакетик і відчути запах продукту, який купуєш.

Відкривши упаковку, насамперед понюхай її вміст, адже характерний чудовий аромат – головний показник свіжого і якісного меленої кави.

Просмотров: 594 | Добавил: noronk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Поиск
Реклама
Форма входа
Block title
«  Май 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Популярно на сайті

Свежие ключи к Microsoft ...

Angry Birds (Злые Птицы) ...

Ключи для NOD32

eset nod32 ключи

Двухсекционные светофоры ...

Скачать Windows 7 Starter...

Игры Gravity Defied(50 иг...

Age of Wonders III (2014/...
Популярно на форум
  • Давайте поговорим 
  • Весела дупа :) 
  • Скажи щось розумне 
  • Підкажіть 
  • Красиві фрази... 
  • Випадкові файли
    [Безпека]
    Update All Keys Kasper на 1 - 2 сентября ( B List 31.08 )
    [Офіс]
    Windows XP 64 bit
    [Бойовики]
    Шерлок Холмс: Игра теней / Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)
    [Офіс]
    25 лучших бесплатных программ 2010 года скачать
    [Гонки]
    Need for Speed: Pro Street
    [Стрілялки]
    X-Men Legends 2: Rise of Apocalypse (2005/MULTI5/ENG)
    [Мультимедіа]
    Zune Desktop Theme
    [Мультимедіа]
    Милицейский фоторобот
    [Ігри]
    Prince of Persia: The Forgotten Sands (мобила)
    [Стратегії]
    Великие эпохи - Рим / Grand Ages - Rome 2009 Repack
    (