Властивості зеленої кави
Зелені кавові зерна - це не сирої напівфабрикат. Вони є самостійним натуральним продуктом для вживання. Кава називається зеленим, тому що він не піддається термічній обробці, тобто обсмажуванню. Останнім часом його популярність зростає у зв'язку зі здатністю знижувати вагу. Але у нього багато інших достоїнств. Хоча спостерігається і шкоду. Важливо знати, які властивості зеленого кави підходять саме вам. Тоді користь від нього буде максимальною.
Вирощування зеленого кави
Що в нього входить
Цей продукт складається з величезного числа біологічно активних інгредієнтів (їх підраховано більше тисячі). Серед них у складі зеленої кави присутні:
вітаміни,
антиоксиданти,
дубильні речовини,
пуринові алкалоїди,
лінолева кислота,
віск,
токофероли,
стеарини,
жирні кислоти.
Будь кави обов'язково має кофеїн. Але в зеленому кави його значно менше. Це пояснюється тим, що в процесі обробки (при обсмажуванні) в кавових зернах підвищується кількість кофеїну. Отже, в порівнянні з традиційним кави, в НЕ обжаренном продукті цієї речовини міститься менше.
Замовити зелену каву можна тут: raketacoffee.com.ua/green-coffee-for-slimming-kiev.html .
Також на сайті є повні інформація про нього.
Склад масла зеленої кави
Воно приносить виняткову користь у сфері косметології. Склад олії включає:
цінний мультивітамінний комплект (вітаміни групи В, а також РР, С, Е);
мікроелементи (залізо, марганець, натрій, фосфор, калій, магній, кальцій, селен),
гіалуронову кислоту,
мінерали,
дубильні речовини.
Користь і шкода зеленого кави
Цей підбадьорливий напій відрізняється різноманітністю властивостей. Вони мають на увазі користь і шкода зеленого кави.
Користь для здоров'я
В кавових зернах міститься багато цінних речовин, наприклад, 7% -ная хлорогенова кислота. Після обсмаження зерен її кількість зменшується внаслідок руйнування від високої температури. Отже, в зелених зернах кави міститься більше цієї цінної кислоти. Вона бере участь в профілактиці хвороб серцево-судинної системи, цукрового діабету, а також сприяє зниженню ваги (за рахунок швидкого спалювання жирів) .Б.зЮ
Зелена кава, який вживається систематично, сильно гальмує поглинання організмом жирів. За відомостями дослідників, при щоденному вживанні обсмаженої кави людина втрачає за місяць 14% зайвої ваги. Якщо в щоденному раціоні присутня зелена кава, то ця цифра підвищується до 46%. Тільки треба мати на увазі, що для цілей жироспалювання зелена кава потрібно вживати без цукру і молока. Молочні білки пов'язують корисні компоненти напою. В результаті їх активність почасти втрачається, і сповільнюється всмоктування.
Отже, корисні властивості зеленого кави проявляються в:
поліпшенні обмінних процесів (у тому числі водного і жирового обміну),
антиоксидантної дії (перешкоді старіння),
активізації роботи головного мозку,
відтоку жовчі,
зниженні ризику ракових захворювань,
підвищенні життєвого тонусу,
усуненні головний і спазматической болі,
поліпшенні роботи вищої нервової системи (завдяки таніну в складі кави),
стимулюванні лимфодренажа.
Через більш низького вмісту кофеїну зелений кави підходить людям, яким протипоказаний традиційний кави в обжаренном вигляді.
Зелена кава для краси
У косметології ефективно використовується масло, вироблене із зелених зерен. Кавове масло має регенеруючі, поживними і зволожуючими властивостями. Його дія проявляється у вигляді:
зменшення зморшок і профілактики їх утворення;
підвищення еластичності шкіри (очищення організму антиоксидантами забезпечує потрібну циркуляцію вологи);
зміцнення волосся, їх харчування, відновлення, стимулювання зростання;
усунення ламкості нігтів;
боротьби з целюлітом, нерівностями і розтяжками на шкірі;
виведення з організму токсинів.
З точки зору медицини, масло зеленого кава є ефективним протиопіковим засобом, що знімає запалення.
Але основна користь зеленого кави позначається в позбавленні від зайвої ваги. Він прицільно усуває жирові накопичення на проблемних зонах шкіри. При цьому стимулюється природна здатність шкіри спалювати жири.
Ще зелена кава захищає шкіру від дії ультрафіолетових променів.
|