Часто, якщо мова заходить про випічці, можна почути «не вистачає часу». Для того щоб ми могли побалувати своїх близьких домашніми десертами і придумано готове листкове тісто.
Заморожене тісто - це справжня знахідка, з нього можна приготувати безліч смакоти. Ну а торт - це, мабуть, найулюбленіші ласощі багатьох. Та й як його не любити? Неймовірно смачний, з ніжним кремом - просто смакота!
Щоб зберегти час, пропоную спекти торт з готового тіста і зробити до нього крем з вареного згущеного молока, сметани і сиру Рікотта. Рікотта має трохи солодкуватий смак, приємну кремово-сирну структуру і є дуже популярним компонентом багатьох десертів. Рікотта відмінно підходить для приготування крему, роблячи його більш дієтично, повітряним і звичайно, корисним. Треба відзначити, що немало важливо, крем виходить не нудотним, а в міру солодким і ніжним. Ну а який же літній десерт без ягід і фруктів? Саме час використовувати з свіжі, ароматні, соковиті!
Подаруйте своїм близьким солодкі миті! Листковий торт з рікоттою виглядає ефектно, приємний на смак і багатий вітамінами! Немає на світі людини, яка відмовиться від цього ніжного десерту!
Увага, якщо ви не знаєте де можна взяти інгридієнти, то рекомендую замовити їх тут: npartner.com.ua.
Якісно приготовані, смачні, а головне - за доступною ціною.
Інгредієнти:
Листково-дріжджове тісто (заморожене) 1 кг.
Рікотта 250 р.
Сметана жирна 400 р.
Згущене молоко варене 1 б.
Чорниця 1 ст.
Шоколад 100 р.
Мигдальні пелюстки 2 ст.л.
Черешня і полуниця для прикраси (за бажанням)
Приготування:
Тісто розморозити, розріжте на шматки однакові за розміром - майбутні коржі.
Деко застеліть пергаментним папером, викладіть тісто, наколи в декількох місцях виделкою і запікайте в розігрітій духовці до зарум'янювання.
Коржі охолодіть.
Для крему збийте міксером сметану і варене згущене молоко.
Додайте рикотту і ще раз збийте до однорідності. Крем охолодіть.
Промажьте коржі рясно кремом, пересипаючи чорницею, змастіть верх і боки получившегося торта, приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Шоколад розтопіть на водяній бані, і прикрасьте охолоджений торт.
Боки торта присипте мигдальними пластівцями.
Дайте торту просочитися не менше 3 годин, помістивши в холод.
Перед подачею листковий торт з рікоттою прикрасьте черешнею і полуницею (різати торт краще ножем із зубчиками для хліба).
|